top of page

Klik hier.

Houten markiezen

De houten markies is een echte klassieker, pure nostalgie. Een tijdloos model dat uw gevel een stijlvolle uitstraling geeft. De houten kappen zijn van meranti hardhout. De bovenkap bestaat tot 5.90 meter uit één stuk. Hij kan worden uitgevoerd in een recht model, of met een sierlijst. De zijkappen kunnen in een recht, golf of moderne variant worden uitgevoerd. Alle combinaties zijn mogelijk. En qua materiaal hoeft u zich ook geen zorgen te maken. We verwerken alleen het beste materiaal en bovendien nog duurzaam ook.

Meranti of grenen

We maken gebruik van 2 soorten hout. Scandinavisch grenen (alleen voor het frame) en donkerrode meranti hardhout. (voor het frame en de kappen) Als je meranti vergelijkt met grenen zie je dat het meranti met een volumieke massa > 450 kg/m3 valt in duurzaamheidsklasse 2, daar waar grenen in klasse 3 wordt ingedeeld. Meranti valt in krimpklasse 3, daar waar het grenen in krimpklasse 4 valt. Dit betekent dat de lamellen van het Meranti onderling minder zullen werken dan bij het grenen. Hierdoor zal de elasticiteit van het verfsysteem minder belast worden en dit heeft weer een positief effect op de onderhoudscyclus.
 

 

FSC gecertificeerd

Los van de vergelijking zijn beide houtsoorten FSC gecertificeerd. In tropische FSC bossen worden slechts enkele bomen per hectare geoogst waarna het bos jaren de tijd krijgt om zich te herstellen. Hierdoor blijven de bossen behouden.
 

 

Ral-kleuren

Onze markiezen worden twee keer gegrond en twee keer afgelakt met een KOMO gecertificeerd verfsysteem.
Standaard in RAL-9001 en RAL-9010. Andere RAL kleuren zijn mogelijk tegen een meerprijs.

 

RAL 9001

 

RAL 9010

 


Stormlat
Het is mogelijk om onder de bovenkap een stormlat te schroeven. Dit zorgt voor extra stevigheid en een fraaie afwerking. Ook loopt de regen niet over het markiesdoek heen wanneer deze ingeklapt is. De stormlat wordt standaard toegepast bij elektrische markiezen

Aluminium Markiezen

De aluminium markies combineert de klassieke uitstraling van een traditionele markies met het comfort van moderne materialen.

Het aluminium maakt de markies nagenoeg onderhoudsvrij.

U kunt ons gerust de specialist van aluminium markiezen noemen want wij zijn de enige leverancier die ook de aluminium zijschotten met een groef levert.

Deze zijn in een rechte uitvoering en met golf leverbaar!

Bediening


De bediening van een markies kan geschieden door middel van koordbediening of een elektrische motor.

 

Zelfs een afstandsbediening   en/of een zon- en windautomaat van Somfy behoort tot de mogelijkheden.

 

Modellen


Markiezen zijn er in vele modellen. In de meeste gevallen zal het standaard model voldoen.

 

Wanneer in verband met de doorloophoogte een standaard model met vijf of zes slagen niet mogelijk is, dan kan men uit bijvoorbeeld een pet- of klapmodel kiezen.

Deze modellen zijn bij uitstek geschikt voor terrassen en etalages waar een doorloophoogte van 2.10 moet blijven bestaan.

 

Een Jokazon markies bestaat standaard uit een houten frame en een houten kap, maar op uw verzoek zijn andere combinaties zoals een aluminium frame en kunststof kap uiteraard ook mogelijk.

Anker 2
Anker 1
Anker 3
Anker 4
bottom of page