Klik hier.

 

Kies uw type product 

Knikarm-schermen

Flexibele terrasoverkapping

Techniek

 

De omkasting bestaat uit slechts één profiel waardoor het een volledig gesloten systeem is. Deze kast beschermt hierdoor doek en motor optimaal.

De knikarmen zijn op het scharnierende middelpunt ook volledig gesloten waardoor veren en verbindende kabels en banden door deze Protected Power Technologie®  ultieme bescherming vinden.

 

Door de verschillende zijsteunen en montageplaten is het scherm op vrijwel elke ondergrond in zowel wandmontage- als plafondmontage-uitvoering te verkrijgen en te monteren.
 

Het compleet nieuwe cassette knikarmscherm Otis, heeft een moderne strakke look en is met z’n geringe 13 cm hoogte zeer compact.
 

De Otis kan zowel aan de muur als aan het balkon gemonteerd worden d.m.v. „blinde“muursteunen.
Maximale breedte is 5,5 meter met een uitval van 2, 2,5 , 3 of 3,5 meter.

 

Standaard wordt de Otis geleverd met een Somfy motor met doek-rekcompensatie en als optie afstandsbediening.

Vormgeving


Door haar strakke en toch licht afgebogen lijnen is dit scherm ook qua uiterlijk een absoluut unicum binnen het spectrum van cassette-knikarmschermen.

Met het plaatsen van de armen vóór de doekrol is de constructie van dit scherm zeer laag gebleven en oogt het als een onopvallende streep op de muur.

Met de optionele LED-verlichting, de strak-moderne eigentijdse vormgeving en de vier prachtige standaard kleuren is dit een knikarmscherm dat in haar prijs- en designklasse niet te overtreffen is.

 

 

Boston is de naam voor een betrouwbaar en trendy
knikarmscherm. 

 

Vanuit een vertrouwd en reeds jarenlang toegepastconcept is dit zonnescherm speciaal ontwikkeld voorde europese markt en voorzien van het CE-keurmerk.

 

Knikarmschermen worden uitgevoerd met diverse bedieningsmogelijkheden.

Traditioneel handmatig met de slingerstang of electrisch, al dan niet in combinatie met zon- en windautomaat en/of afstandbediening.

 

De 2- buis uitvoering is geschikt tot ongeveer 550 cm breed met een uitval van 250 cm of 500 cm breed meTeen uitval van 300 cm.

De constructie van de Boston isvervaardigd uit hoogwaardig aluminium.

 

In de holleknikarmen zijn stalen veren aangebracht verbondenmet geplastificeerde staalkabels in de scharnieren.

Hierdoor heeft de Boston een bijzondere stille werking, hoge betrouwbaarheid en een optimale doekspanning.

 

Q 230

Door haar ultra-moderne en strakke design, een niet alledaagse verschijning! Het knikarmscherm Q-230 kenmerkt zich door een mooie, onzichtbare montage op de buitenzijdes van het scherm.

 

In de robuuste aluminium zijkappen is plaats voor de benodigde electronica bij toepassing van de optionele, afstandbedien- en dimbare LED-verlichting.

 

Met een maximale breedte van 5,5 meter en een uitval van 3,0 meter is dit een in vele situaties toepasbaar terrasscherm. In vijf standaard kleuren leverbaar en te personaliseren door middel van zeven verschillende prachtige inlays.

 

 

De cassette Hamptons is een zelfdragend cassette knikarmscherm met zeer bijzondere specificaties.

Door het gebruik van de zelfdragende achterplaat is dit scherm bij uitstek geschikt voor een grote brede en uitval, en is de Hamptons in gesloten stand een zeer fraai sluitende cassette.

Door gebruik te maken van speciale oploopnokken is de Hamptons altijd perfect sluitend.

 

De doeken zijn van 100% acryl geweven en hebben een gewicht van ca. 310 gram per m². Door zware finishing is het doek vochtbestendig, rot- en schimmelvrij, vet- en vuilafstotend en bestand tegen weersinvloeden.

 

De knikarmen zijn bevestigd aan zware massieve zijsteunen, die tevens dienen als montagesteunen. Desgewenst zijn lange zijsteunen te bestellen.

Kap en voorlijst zijn zo op elkaar afgestemd dat deze in gesloten toestand naadloos op elkaar aansluiten, zodat het doek optimaal beschermd is tegen weerinvloeden.

 

 

De pergolazonwering Pergolito is speciaal ontwikkeld voor toepassingen waarbij een grote breedte gecombineerd kan worden met een extra grote uitval.

Tevens is de Pergolito zeer windvast en combineert het een grootst mogelijk schaduwgevend oppervlak met een minimale muurbelasting.

De doordachte constructie gecombineerd met sublieme techniek zorgen voor jarenlang schaduwplezier.

 

Techniek


De cassette wordt door middel van stevige kombeugels aan de muur bevestigd. De twee horizontale geprofileerde liggers worden aan de voorzijde door twee stevige aluminium staanders die op betonpoeren gemonteerd worden. De voorlijst wordt heen en weer bewogen door een combinatie van elektrische en afstandbedienbare motoraandrijving en een uitgekiend en in de liggers weggewerkt gasveren-systeem. Eenmaal volledig in de cassette verdwenen is het doek optimaal beschermd tegen weersinvloeden en blijft daardoor jarenlang mooi.

 

Liggers en staanders


De positie van de liggers, en hiermee dus ook die van de staanders, kan men, binnen bepaalde grenzen, nog zelf aanpassen. Hiermee ontstaat de vrijheid die soms nodig is voor de positiebepaling van de staanders. Deze blijven immers permanent in het zicht, net als de liggers, ook als het doek volledig in de cassette opgeborgen zit. De staanders worden in de regel door middel van meegeleverde montageplaten op betonpoeren geplaatst die net onder het maaiveld verdwijnen.  

 

Voorlijst


Het doek wordt naar voren gebracht door middel van de voorlijst die, in gesloten toestand volledig in de cassette verdwijnt. Het doek wordt op spanning gehouden door een ingenieus systeem van gasveren die onzichtbaar in de liggers zijn weggewerkt.

 

Cassette


De elegant vormgegeven en geheel gesloten cassette wordt door middel van stevige gietaluminium kombeugels aan de muur bevestigd. Door de uitgekiende constructie van deze kombeugels kan de cassette, en hierdoor dus het hele systeem, kantelen en kan men dus de hellingshoek op eenvoudige wijze aanpassen.

 
Meer weergeven